Suvi Kangas

”Fysioterapiaa vastaamaan tarvetta”

Fysioterapeutti Suvi Kangas kohtaa työssään eri ikäisiä ihmisiä, hyvin erilaisissa tilanteissa. Syy vastaanotolle tulemiseen voi olla kiputila tai vamma, leikkausta edeltävä tai sen jälkeinen kuntoutus, tai kehon toimintaan ja liikkumiseen liittyvä ongelma.

-Kohtaan vastaanotolla apua hakemaan tulleen ihmisen. Haluan ymmärtää tilanteen hänen lähtökodistaan. Ratkaisujen löytämisen kannalta työssäni on keskeistä kuntoutumiseen vaikuttavien tekijöiden tunnistaminen, niiden näkyväksi ja ymmärrettäväksi tekeminen.

Silloin kun asiakkaan omat kokemukset ja havainnot sekä prosessissa tunnistetut tekijät kohtaavat, ollaan kuntoutuksessa oikeilla jäljillä.

Fysioterapeutin työn Kangas kokee tavoitteelliseksi terapeutin ja asiakkaan yhteistyöksi, missä asiakkaan resurssit valjastetaan hänen omien tavoitteidensa saavuttamiseksi.

-Kuntoutusprosessit ovat aina yksilöllisiä. Yhteistä prosesseille Helsingin Fysioterapiaklinikalla on kuitenkin se, että toteutettava fysioterapia on ratkaisukeskeistä muutostyötä.

Kutsumus alalla toimimiseen kasvoi Kankaalla oman tanssitaustan myötä.

-Halusin toimia merkityksellisellä tavalla ihmiskehon liikkeen ja liikkumisen parissa. Tanssitaustani on kääntynyt myös ammatilliseksi vahvuudeksi tehdessäni yhteistyötä tanssijoiden, voimistelijoiden ja luistelijoiden kanssa.

 

Ajanvaraukseen