Pitkään vaivannut oirekin voi parantua

Päädyin Helsingin Fysioterapiaklinikalle vastaanotolle vasemman alaraajan kipujen vuoksi alkuvuodesta 2019. Tuolloin kipuja oli ollut jalkaterässä, nilkassa, polvessa ja lonkassa vaihtelevasti noin vuoden ajan. Taustalla minulla oli myös aiemmin urheilu-uran aikana oireillut alaselkä ja tästä seuranneet hermo-oireet vasemman pakaran ja lonkan alueelle. Näistä oireista oli aikaa jo yli kymmenen vuotta.

Vastaanotolla huomioitiin tällä hetkellä oireisiin mahdollisesti vaikuttavat tekijät, mutta myös pitkäkestoinen alaselän oirehistoria. Haastattelun ja tutkimisen jälkeen selvisi, että lantiossani oli epäsymmetrinen ja monotonisesti toistuva kuormitusmalli, lisäksi polvessani oli ojennussuuntainen liikerajoitus ja nilkassa koukistussuuntainen (DF) liikerajoitus. Vastaanotolla liikerajoitukset näissä nivelissä saatiin poistettua manuaalisella terapialla ja normaalin liikkeen edellytykset palasivat. Tämän jälkeen pystyin käyttämään kehoani paremmin ja sain aktivoitua lihaksia, joiden aktivoiminen oli aiemmin ollut haastavaa. Kivut hävisivät ja sain terapeuttisten harjoitteiden avulla tuntuman oikeanlaisista liikemalleista kehoa käyttäessäni.

Tuosta urheilu-uran aikana vaivanneesta selkäkivusta oli todella vastaanotolle päädyttyäni yli kymmenen vuotta. Mahtavaa huomata, että näin pitkään vaivanneista oireista on mahdollista päästä eroon!