Maaria Lähdemaa

Fysioterapeutti Maaria Lähdemaa

”Niskaongelmia ei tarvitse vain sietää”

Fysioterapeutti Maaria Lähdemaan innoitus alalle lähti halusta tehdä ihmisläheistä työtä, jolla on tarkoitus. Erikoisalueenaan hän mainitsee niskan liikekontrollien häiriöt, jotka aiheuttavat muun muassa niskaperäistä päänsärkyä ja huimausta.

Tämänkaltaisten oireiden kanssa painiskelevat usein rasittavien työasentojen kanssa arjessa elävät henkilöt, kuten esimerkiksi hammaslääkärit.

-Niskaongelmat aiheuttavat paljon arjen hankaluuksia ja toki myös suuret kulut työnantajille esimerkiksi poissaoloina. Ihmiset kärsivät usein pitkään oireista ja jäävät kuulostelemaan oireiden kehittymistä. Jos lääkäri neuvoo lähtemään kotiin ja ottamaan kipulääkettä, usein ihminen ajattelee, että asia on loppuun käsitelty, eikä sille ole mitään tehtävissä, Lähdemaa toteaa.

Usein Lähdemaa näkee ihmisten jakautuvan kahteen leiriin – niihin, jotka vain yrittävät sietää oireita ja niihin, jotka lähtevät etsimään ratkaisuja.

-Suosittelen kallistumaan jälkimmäiseen, tulokset voivat yllättää. Oireet voivat olla myös lähtökohtaisesti epämääräisiä, kun kipuja on ollut pitkään. Huolellisella selvityksellä syyt ja seuraukset saadaan kyllä esille, ja yleensä ne ovat myös hoidettavissa.

 

Ajanvaraukseen