Emmi Kivistö

Fysioterapeutti Emmi Kivistö

” Kuntoutuja on kokonaisuus – mieli mukaan lukien”

Fysioterapeutti Emmi Kivistö aloitti luistelu-uransa jälkeen 2010 valmentamisen ja siirtyi edelleen fysioterapiaan.

-Työskentelen tuki- ja liikuntaelinten fysioterapian parissa, eniten alaraajojen sekä alaselän alueen haasteiden kanssa. Itselläni on ollut asiakkaana myös äitejä, joille lantionpohjan fysioterapia on osoittautunut hyvin hyödylliseksi. Lantionpohjan haasteet liittyvät myös moneen muuhun kokonaisuuteen, joten kyse ei ole yksinomaan äideille suunnatusta hoitomuodosta, Kivistö toteaa.
Asiakkaalle tulevat oivallukset oman kehon toiminnasta ja prosessit, joiden aikana muutos voinnissa on huomattava, ovat Kivistölle oleellisia, jotta hoidosta jää asiakkaalle avaimet oman kunnon ylläpitoon jatkossakin.

-Oma kehotietoisuus on oleellista, jotta ihminen ymmärtää mitä kropassa tapahtuu. Arjen rutiineihin huomion kiinnittäminen on niin ikään tärkeää.
Työssään Kivistö kuvaa itseään tarkaksi ja hän pyrkii katsomaan kuntoutujaa kokonaisuutena. Kivistö kokee hyötyneensä paljon myös siitä, että on itse työskennellyt erityisen intensiivisesti kehonsa kanssa aktiiviurheilijana.

-Ajatukset ja mieli vaikuttavat kokonaisuuteen. Se on aika luonteva lähestymistapa. Tämä on erittäin mielenkiintoista työtä, koska saan koko ajan oivaltaa uutta.

 

Ajanvaraukseen